03 July 2015

Ayam Bakar Lada Hitam dan Mayonies

AYAM BAKAR LADA HITAM BERSAMA MAYONIES

 Bahan-bahan •
1/2 ekor ayam ( bersihkan dan cucuk dengan garpu) • 1 sudu kecil blackpaper • 2 cm halia • 2 biji bawang putih • 1/2 biji bawang besar • 2 sudu besar madu • 1 sudu besar gula merah • 1 sudu besar kicap manis • 1/2 sudu kecil garam • 3 sudu besar mayonis • sedikit lada sulah

 Cara-cara •
 Blender bawang besar, halia, bawang putih dengan sedikit air sehingga hancur, kemudian curah di dalam bekas dan campur gula, lada sulah, garam, madu dan lada hitam. • Masukkan ayam dan akhir sekali letakkan mayonis, gaul sebati dan perap di dalam peti ais selama 2 atau 3 jam, bakar pada suhu 180 darjah selama 50-60 minit, sedia untuk dihidangkan,

Selamat Mencuba. ( kalau perap lagi lama lagi sedap ayam bakar ni, dan bakar biar perang sikit permukaan ayam tu)

0 comments on "Ayam Bakar Lada Hitam dan Mayonies"

 

ANITAHABIB Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal