04 July 2015

Udang Bakar

RESEPI UDANG BAKAR BERKEJU |

Bahan-bahannya :
 ● 600 gram udang harimau ● 280 gram keju ● 100 gram mentega ● 50 gram bawang putih ● (dicincang halus) ● 10 gram garam ● 10 gram serbuk perasa ● 20 gram gula ● 50 gram susu cair

Cara-caranya :
1. Belah dua udang harimau. Perapkan dengan bawang putih, garam, serbuk perasa dan gula. Biarkan kira-kira 15 minit. 2. Susun kepingan keju pada bahagian tengah udang. Diikuti dengan susu cair. 3. Susun udang atas dulang yang disapu mentega. Bakar dalam ketuhar pada suhu sederhana kira-kira 10 minit. Selamat mencuba

0 comments on "Udang Bakar"

 

ANITAHABIB Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal